Pavel nazývaný Runťák prošel jako fotbalista týmy FC Slovanu Liberec, FK Mladé Boleslavi, FK Varsdorfu, Arsenalu Česká Lípa atd.
V současné době působí v německém SG Crostwitz 1981 e. V. jako hrající trenér.
 
Jeho futsalové srdce patřilo historicky doposud nejlepšímu týmu v Liberci a to Alfě (SK Alfa Liberec), jenž dlouhodobě působila v naší nejvyšší soutěži.
S ní si Pavlik došel v sezoně 2002-2003 pro titul mistra poháru ČMFS, což je doposud nejcennější futsalová trofej, která se pod Ještědem objevila.
 
Aktuálně je Alfa již několik sezon neaktivní, čehož náš klub využil a Pavla si přetáhl pod svá křídla.
 
Runťák je spolu s jeho bývalým spoluhráčem Miroslavem Sentivanem považován za nejlepšího futsalistu, který se po liberecku a okolí kdy proháněl.
Jeho statistiky hovoří za vše:
95 startů v nejvyšší soutěži — 76 branek (celkem 167 kanadských bodů)
47 startů v poháru ČMFS — 93 branek
3 starty v reprezentaci — 2 branky
 
“ Jsme velice rádi, že přijal naši nabídku a v nadcházející sezoně 2016/2017 to bude právě on, kdo bude náš tým vést. Sám byl vynikajícím futsalistou, samotné hře rozumí a navíc je i výborný člověk.
Má stejné charakterní vlastnosti, jako hráči Snu – neumí prohrávat. K tomu všemu pokud bude mít čas a chuť, bude si chodit zahrát i za „B“ mužstvo okresní přebor.
Jeho velké přání je ještě 5x nastoupit v nejvyšší soutěži, aby si mohl odškrtnout rovnou 100, tak snad se mu to v našem klubu podaří :)“
 
tým FTZSL

 

ZPĚT