Jak je vůbec možné, že se čeští hráči mohou pyšnit tímto titulem?

V Německu futsal za tím českým kupodivu zlehka pokulhává a tak německý futsalový (fotbalový) svaz pořádá každoročně turnaj spolkových zemí, kterého se právě čeští (zahraniční) hráči registrovaní v NDR mohou účastnit.

Událost se stejně jako loni udála v Duisburgu (14. – 17.01.) a zúčastnilo se jí 22 týmů.

V nastaveném systému turnaje Saský tým, za nějž naši kanonýři nastoupili pouze jedinkrát remizoval a stal se tak MISTREM NĚMECKÉ REPUBLIKY.

 

Výsledky z jednotlivých utkání:
Sächsischer FV Futsal 3 : 1 Südbadischer FV Futsal
Sächsischer FV Futsal 9 : 2 LFV Mecklenburg-Vorpommern Futsal
Sächsischer FV Futsal 2 : 1 Berliner FV Futsal
Sächsischer FV Futsal 6 : 2 FLV Westfalen Futsal
Sächsischer FV Futsal 2 : 2 FV Mittelrhein Futsal

 

Video sestřih z turnaje:

http://www.dfb.de/news/detail/dfb-inside-so-laeuft-die-sichtung-der-futsal-nationalmannschaft-138257/

 

Vyjádření Aleše Benka:

“ Turnaj byl daleko kvalitněji obsazen, než-li loni na což byl Saský tým velice dobře připraven, jak po stránce taktické, tak po té hráčské. Němci mají skvěle zvládnutý servis, kdy se o všechny celky po celé 4 dny skvěle starali. Před turnajem jsme určitě nepatřili mezi žádné favority. Upřímně jsem si přál být alespoň mezi prvními 6ti týmy.
Všechny mančafty ke svým dovednostem s míčem a přednostem začínají přidávat základní taktické, futsalové návyky. Moderní útočné rozestavení 1-2-1 a pressing už zvládají všichni.
Turnaj už nebyl jen o pěti nebo šesti týmech, ale těch kvalitních už tu bylo letos cca 12 – 14.
Týmy Vestfálska, Hamburgu, Berlína a nebo Bayernu patřily k favoritům na titul, ovšem hned po prvním dnu bylo jasné, že přes rok se dobře pracovalo i v jiných spolkových zemích.
Aspiranti na titul se neumístili ani do první trojky, což pro mě bylo velké překvapení.
Každý zápas se hrál 1x20minut netto času ve velkém tempu. My jsme se na každý poctivě připravovali a strávili před všemi duely cca hodinu u videa. Rozbor soupeřovi hry a jakým způsobem budeme eliminovat jejich nejlepší hráče, jak zahrávají standardní situace a zda mají problém při pressingu a nebo naopak je lepší proti ním hrát ,,box“ a vyčkávat na vlastní polovině a hrozit z protiútoků.
Opravdu vše nám vyšlo, tak jak mělo. Obrovská touha po vítězství každého z nás, zodpovědnost a sportovní štěstí nás dovedlo k titulu v největším turnaji na území Německa.
Jsem rád, že jsme mohli výběru Saska s Pepou pomoci a pokud budeme v nominaci i za rok, určitě pozvánku neodmítneme.“

 

Fotogalerie:

IMG-20160118-WA0032

Players of team Sachsen celebrate after winning the DFB Futsal Federal Cup 2015/2016 at Sport School Wedau on January 17, 2016 in Duisburg, Germany.

IMG-20160118-WA0021

 

Díky za podporu !

tým FTZSL

 

ZPĚT