„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL ligy – dohrávka 5. kola – Sezona 2020/2021

Úterý – 16.02. – 19:00 – SH Chemik Lovosice

 

Po vítězném brněnském tažení čekal naše hráče souboj s druhým nováčkem soutěže – Rapidem Ústí nad Labem. Celek z Ústí je přikován na dně tabulky. Pyšní se solidní útočnou hrou, naopak v té obranné tápe. Inkasovaných 98 branek hovoří za vše. První vzájemný duel skončil v Podještědí nerozhodně 4:4, kdy Rapid srovnal 4s před závěrečný hvizdem.

Utkání bylo do 10. minuty vyrovnané. Obě mužstva měly své šance. Jako první rozvlnili síť hráči FTZS, kdy po sehraném rohu zakončoval kapitán BÍNA – 1:0

Druhou branku vsítil opět ze SS VOBOŘIL, který využil lobu Beneka. Třetí gól zasadil soupeři VIKTOR ŽAMPA z téměř nulového úhlu. Na 4:0 upravil poločasové skóre hrající trenér BENEK. Ten upláchl po lajně a zamířil přesně mezi nohy branaře Votavy.

Druhé dějství nebylo až tak přesvědčivé ze strany FTZS, nicméně hráči hru kontrolovali a nadále využívali mezer v obraně soupeře. Na 5:0 se trefil FILIP HENZL, jehož technická paráda potěšila nejednoho futsalového fanouška. Ani soupeř nebyl bez svých příležitostí. Liberec držel po celé utkání skvělý VOGT, který pochytal doposud všechny šance domácích. Krátký byl na dorážku Rozbouda – 5:1. Rapid se ve druhém poločase pouštěl dosti do hry power-play. Nepřesnou kombinaci potrestal BÍNA svým druhým zásahem v utkání a to po asistenci Henzla.

Definitivní tečku za střetnutím udělal kapitán Rapidu Ostrák, jehož ránu ztečoval nešťastně za Vogtova záda Baláž – 6:2

Liberec tak naplno splnil roli favorita a z lovosického azylu si odvezl všechny body !!!

 

Rapid Ústí nad Labem x FTZS Liberec – 2:6 (0:4)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Plechatý – Bína P. (K), Vobořil, Žampa, Henzl, Šisler, Vrabec, Benek, Baláž, Janáček, Novotný J., Janouš, Žoček

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Vlach Ondřej (asistent trenéra); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

Branky a asistence:

Bína P. 2+0, Benek 1+1, Henzl 1+1, Žampa 1+0, Vobořil 1+0, Šisler 0+1, Vogt 0+1, Vrabec 0+1

 

 

Hodnocení Aleše Beneka (trenér Liberce):

„ Rozhodla velice dobrá první půle, kdy nás podržel gólman a v defenzivě se podařilo udržet čisté konto. Nepouštěli jsme Rapid do šancí a vypadalo to, že může být po poločase jasno. Byli jsme si vědomi toho, že Ústí nad Labem má silnou power-play, proto jsme po přestávce potřebovali hru zklidnit a hrát naši hru. Hru jsme kontrolovali a Ústí nad Labem nás při hře čtyři na čtyři nepřehrálo. Podle mého názoru jsme vyhráli zaslouženě.”

Hodnocení Martina Dlouhého (trenér Rapidu):

„ Trápí nás stálá nemoc v podobě prvního poločasu, kdy neuhlídáme jednoduché situace a dostáváme soupeře do poklidné hry. Bohužel nás zradila koncovka, kdy jsme si vytvořili spoustu šancí. Brankové příležitosti jsme neproměnili ve hře ani při power-play. Tím je výsledek jednoznačný a zasloužený pro Liberec.”

 

Další utkání čeká naše hráče v pátek. FTZS přivítá v novém domácím prostředí favorizovaný Svarog Teplice.

RESTART 1. FUTSAL LIGY – 18. KOLO – PÁTEK – 19.02. – 19:30 – SH ZŠ Dobiášova

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT