„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL LIGY – 7. kolo – Sezona 2020/2021

Středa – 20.01. – 20:00 – MSH Teplice

 

Po zpackaném utkání na jihu Čech cestovali naši hráči na sever a to do Teplic, kde je čekal favorizovaný Svarog, v jehož sestavě byste české hráče hledali jen sporadicky.

Najatí cizinci měli v prvním dějství s naším obranným valem velké problémy. Úvodem se sice ve třetí minutě prosadil kapitán Claudio, který dělovkou do šibenice otevřel skóre zápasu – 1:0, nicméně kdo by to jen řekl, že se bude jednat o jediný gól prvního poločasu. FTZS poctivě po celých 20 minut bránil a vystrkoval růžky z brejků. 100% šanci na 1:1 nevyužil bohužel po skvělém pasu Janouše Henzl. Několik slibných příležitostí Svarogu zhatil také náš branař Vogt a do kabin se tak šlo za těsného stavu 1:0 pro domácí Teplice.

Ve druhé dvacetiminutovce Liberec do pěti minut 2x inkasoval a to po ztečované střele Césara, kdy liberecký Žampa nešťastnou tečí poslal míč za Vogtovi záda.Třetí zásah obstaral Tato ze standardní situace.

FTZS přistoupil následně k daleko aktivnější hře, ale brazilští hráči záhy většího prostoru pro kombinaci využili a mezery v obraně trestali dalšími třemi brankami – 6:0

V závěrečné dobře sehrané power-play čelil Liberec nesčetně krát Hůlovi tváří v tvář, ale míč za jeho záda se nikomu propasírovat nepodařilo.

Vysoká prohra navíc s nulou je pro podještědský klub krutým odrazem hry.

 

Svarog FC Teplice x FTZS Liberec – 6:0 (1:0)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Plechatý – Bína P. (K), Vobořil, Žampa, Žoček, Henzl, Šisler, Rumler, Baláž, Janouš, Janáček, Šíma

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Vlach Ondřej (asistent trenéra); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

Branky a asistence:

 

Hodnocení Aleše Beneka (trenér Liberce):

„ Soupeři gratulujeme. Vyhrál zaslouženě. Dnes to byl pro nás trochu křest ohněm, jak na tom jsme do obranné fáze. Myslím si, že první poločas měl dobré parametry. Dobře jsme se zastupovali a týmově bránili proti individuálně silnému soupeři. Druhý poločas soupeř potrestal naše individuální chyby a bohužel z toho je velmi krutá porážka. Velký prostor dostali i hráči ze širšího kádru a jsem rád, se se s tím poprali statečně. Byla to pro ně velmi dobrá škola. Ze zápasu se musíme poučit a pracovat u jednotlivců na odstranění taktických nedostatků, které tam byly a pak nás to sráží na kolen. Nyní se chceme už plně koncentrovat na velmi důležitý zápas v neděli proti Ústí.”

Hodnocení Kamila Janouš (hráč Liberce):

„ Do utkání jsme vstoupili připraveně a dobře plnili taktické pokyny po celý první poločas. Vytvořili jsme si dobré gólové šance, ale ani jednu jsme neproměnili. I tak jsme šli do druhého poločasu za příznivého stavu 0:1 a s vědomím, že chceme něco s utkáním udělat. Bohužel jsme inkasovali nešťastné góly a i po povedené power-play se nám nepodařil vstřelit gól.“

Hodnocení Jiřího Barana (hráč Teplic):

„ Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou, soupeř neměl prakticky nic. V takových zápasech jsou pro nás tři body povinností. Teď je důležité nepodcenit Českou Lípu a nastavit se dobře na další, pro nás velmi důležitý zápas s Chrudimí.”

 

Další utkání čeká naše hráče v NEDĚLI. Pod Ještěd zavítá nováček soutěže – RAPID ÚSTÍ NAD LABEM.

RESTART 1. FUTSAL LIGY – dohrávka 5. KOLA – NEDĚLE – 24.01. – 19:30 – SH Harcov – TUL

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT