Přinášíme VÁM exkluzivní rozhovor s novým trenérem Áčka – MICHALEM VACKEM:

1) Michale stal jste se historicky prvním trenérem týmu. Před rokem měl vést SEN Pavel Runt. K realizaci nakonec nedošlo z různých důvodů. Jak se na prvoligovou výzvu těšíte?

  • Je to pro mě opravdu výzva. Ve futsalu se pohybuji přes dvacet let, ale nikdy bych nečekal, že dostanu nabídku vést prvoligový futsalový klub. Velmi si toho vážím a věřím, že mužstvu pomohu a budeme příjemným oživením ligy.

2) Zahájit má klub přípravu nakonec 18. července. Na co se budete soustředit nejvíce?

  • V první řadě budu chtít mužstvo co nejlépe poznat. Některé hráče znám, s jinými se budu teprve seznamovat. Vím, že futsal hrát kluci umí hodně dobře. Hlavním cílem bude, abychom fungovali jako jedno mužstvo, kde dokáže jeden hrábnout za druhého. Rád bych viděl tým, který táhne za jeden provaz. A když toto dokážeme, vyniknou i individuality.

3) Zlej sen jste v minulosti v mnoha zápasech osobně viděl. V čem vidíte jeho slabé stránky, na které se bude třeba zaměřit ? Naopak jaké vnímáte jako ty silné ?

  • Mezi silné stránky určitě patří ofenzíva a to nejen díky útočníkům, ale také obráncům, kteří dokáží podpořit útok. A co se týká slabých stránek, to není pro rozhovor na web klubu ještě před prvním tréninkem. Takové věci se rozebírají v kabině.

4) Máte nějaké vytipované hráče, které byste chtěl do týmu začlenit ?

  • Myslím si, že tento tým je natolik kvalitní, že není úplně nutné ho nějak extra doplňovat. Ovšem pokud by se naskytla možnost přivést opravdu nadstandardního hráče, který by hned pomohl, určitě bychom se tomu nebránili. Bohužel však kluci z Alexu už mají svá nejlepší léta za sebou (smích).

5) Los vám přiřadil na rozjezd Spartu, vícemistry loňského ročníku. Jaké budou šance Liberce v prvním kole VFL 018/019 ?

  • Tak, dokázal bych si představit na první kolo hratelnějšího soupeře, ale pro celý náš tým to bude velký svátek. A já věřím, že nebudeme pro Spartu jen dobrým sparingpartnerem, ale že je potrápíme a pojedeme z Prahy se vztyčenou hlavou a při troše štěstí i s nějakým tím bodíkem.

6) A poslední otázka na závěr … V jakých patrech tabulky si myslíte, že se bude Liberec pohybovat po 22. kole ?

  • Byl bych velmi rád, kdybychom neměli problémy se záchranou v soutěži a mohli si zápasy užívat více bez nervů, i když to asi úplně nepůjde. Velkým snem by bylo dostat se do play-off. To bychom určitě sezónu hodnotili jako velmi úspěšnou a já se proto budu snažit udělat maximum.

tým F T Z S L

ZPĚT