„Junioři – U19, U17“ – 7. TURNAJ – Sezona 2019/2020

Neděle – 26.01. – 09:00 – SH Zákupy

 

V uplynulou neděli byla na pořadu dne poslední juniorská kola. V nich se naši mladíci střetli s oběma pražskými eS a vedlo se jim doslova na výbornou.

Kategorie U17 už tradičně oba své soupeře hravě přehrála. V celé soutěži ztratila pouhé 2 body za remízu s Vys. Mýtem a dokráčela si pro suverénní prvenství v základní části.

Hattricky si v jednotlivých zápasech připsali: Janouš, Knobloch, Zvěřina a Málek.

Kategorie U19 měla stále ještě šanci na vysněné FINAL FOUR, ale neměla to bohužel ve svých rukou. Hráči podali fantastické výkony, oba pražské týmy zdolali, ale v konečném součtu se o jediný bodík mezi TOP4 kluby z ČR nedostali.

Zajímavý výkon podal branař JAKUB DLASK, který nejen výborně střežil svou svatyni, ale také vsítil 2 branky přes celé hřiště.

Níže vám přinášíme kompletní informace o turnaji včetně hodnocení všech zápasů ústy trenéra Aleše Beneka:

 

  • Zápasy U19

Sestava: Dlask, Plechatý – Bína M., Kratochvíl, Venc, Šorsák, Bulejko – Šíma, Daněk, Kaiser (K), Ježek

FTZS Liberec x AC Sparta Praha – 5:1

Branky: Dlask 2, Šíma, Ježek, Bína M.

FTZS Liberec x SK Slavia Praha – 6:5

Branky: Venc 2, Daněk, Kaiser, Šíma, Ježek

 

  • Zápasy U17

Sestava: Hampl – Janouš (K), Málek, Zounek, Kašpar, Holub – Knobloch, Valenta, Horčička, Zvěřina

FTZS Liberec x AC Sparta Praha – 5:1

Branky: Knobloch 3, Valenta, Horčička

FTZS Liberec x SK Slavia Praha – 16:0

Branky: Janouš 3, Zvěřina 3, Málek 3, Zounek 2, Kašpar 2, Holub, Valenta, vlastní

 

Hodnocení jednotlivých zápasů ústy Aleše Beneka (hlavní trenér):

U19 – SK Slavia Praha / AC Sparta Praha

Velmi dobrá konfrontace s pražskými eS. Se Spartou jsme předvedli velmi trpělivý a disciplinovaný výkon. Naše hra vycházela z tlaku na soupeře a dobře organizované obrany. Sparta se často v utkání snažila o powerplay, kterou jsme velmi dobře ubránili a dokonce Dlaskyč (*brankář) vstřelil dvě hezké branky přes celé hřiště. Kluci si tento zápas za svůj výkon zasloužili vyhrát.

Utkání se Slávií byla reklama na futsal. Jednoznačně nejlepší utkání celé sezóny, které mělo naprosto všechno. Oba týmy se vysoko a celoplošně napadali, střídali se krásné akce na obou stranách a zejména poslední pětiminutovka zápasu byla šílená. Kluci si šli za vítězstvím a podařil se nám krásný obrat z 4:5 na konečných 6:5. Celý tým musím za tento poslední 7. turnaj v sezóně pochválit.“

U17 – SK Slavia Praha / AC Sparta Praha

Obě dvě utkání jsme naprosto ovládli a kluci potvrdili suverénní jízdu bez prohry celou sezónou. Sparta dlouho odolávala, ale naši hráči trpělivým tlakem a dobrým pohybem zaslouženě vyhráli o pět branek. Poslední zápas se Slavií před FINAL FOUR si kluci naprosto užili. Slavii jsme po celý zápas presovali a výsledek naší hry hovoří za vše. Padali krásné branky po hezkých akcích. Kluky musím za tento turnaj pochválit a věřím, že svoji dominanci potvrdí i 9.2. na FINAL FOUR v Chomutově. Tento tým má velký potenciál a od prvního kola si jdou za titulem. Je radost s nimi pracovat.“

Doplnění:

“ Na celkové hodnocení je ještě čas, ale už teď mohu říct, že to byla velmi dobrá sezóna. Je škoda, že klukům z U19 FINAL FOUR uteklo. Stačilo by, kdybychom proměnili jednu ze tří remíz v sezóně ve výhru a byli by tam také. Tento tým měl určitě sílu na to, aby celou soutěž vyhrál. Kluci ročníku 2000 se s juniorskou ligou rozloučili důstojně za což jim děkuji. Přeji si hlavně, aby na tyto výkony dokázali navázat v ,,A“ týmu, protože svoje šance dostávají a jejich potenciál je velkým příslibem do budoucna“.

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT