… Semifinále poháru FAČR Libereckého kraje – Sezona 2015/2016
… Středa – 24.02. – 21:00 – Homecredit aréna Liberec

 

Do konfrontace s týmem, který okupuje přední příčky naší druhé nejvyšší futsalové soutěže jsme vstoupili s velkou pokorou, což bylo vidět i na samotné hře. Krom pár výpadků (především v začátku druhé půle) nás zdobil poctivý futsal směrem dozadu. Skóre derby otevřel z volného přímého kopu Němec J. – 0:1.

Soupeř srovnal skóre Mečířem P., který je momentálně nejlépe střílejícím hráčem 2. ligy Západ – 1:1

Po vyrovnávající brance GMM to byl pouze Zlej se(n), který střílel branky. Na 2:1 pálil Bína P., jehož ránu levou nohou si srazila hostující obrana do sítě.

Třetí domácí branka padla po akci Benka, který si pohrál se dvěma hráči spolu s Vykoukalem a chladnokrevně zavěsil – 3:1

Čtvrtý zásah evidoval solidně hrající Žoček, který byl odměněn za dotažení zadní tyče – 4:1

Bůro padlo ze sálovky navrátilce Jirky Šislera – 5:1. Z naší strany to nebylo rozhodně vše. Soupeř mohl být za tento poločasový výsledek rád, jelikož náš tým nastřelil ještě 4x brankovou konstrukci. K tomu všemu se i některým „povedlo“ netrefil naprosto odkrytou bránu.

Do druhé 20ti minutovky jsme vstoupili velice opatrně, což byla velká chyba. Soupeře jsme pouštěli do kombinace, ze které nás pravidelně překvapoval svými dobře nacvičenými bloky. Bohužel jsme jablonecké nechali hrát až do stavu 5:5. Poté týmu pomohl oddychový čas a opět začat hrát to, co je mu vlastní.

Na 6:5 se prosadil Žoček, který si míč nachystal na svou vypilovanou levačku a granátem nedal Vykoukalovi šanci.

Sedmá branka padla po krásné kombinaci našich „Béček“. Benek se na půlce hřiště zbavil svého obránce a míč krásně naservíroval do prázdné branky Benešovi, který se už nemýlil – 7:5

GMM se v závěru snažilo o power-play, ale nebylo mu to nic platné. Dobré organizovaný blok soupeři nedovolil žádné velké Soukupovo ohrožení. Naopak jedné ztráty využil náš Mečíř Jan, který se do odkryté brány pohodlně trefil – 8:5.

Poslední branka patřila přeci jen jablonečákům. Ti potrestali chybku v posunu a svým šestým gólem utkání ukončili – 8:6

“ Pro nás bylo semifinále velkou výzvou. O kvalitě soupeře jsme věděli, i přes to jsme si byli vědomi loňského smolného finále, kde jsme možná nezaslouženě padli po PR. Dnešní duel vyzněl jasně po všech stránkách pro nás. Škoda výpadku ve druhé půli, kdy jsme začali opět hrát za vyrovnaného stavu.  I tak jsme ale vše dokázali zvládnout a postoupit. Dle našeho názoru naprosto zaslouženě. Soupeř nás dokázal překvapit pouze z nacvičeného bloku před naší branou, jinak žádnými individuální schopnostmi či kombinační hrou. Na straně GMM vyčnívali hráči Krasnický a Krejčík, které jsme dokázali dobře pokrýt. Hůře se nám to povedlo u Petra Mečíře, který zaznamenal hattrick. Se zbytkem jsme problém neměli.

Výhry si vážíme už jen kvůli postavení GMM ve druhé lize. Na naší straně si zaslouží pochvalu naprosto celý tým. Parádní výkon porad v brance Soukup. Obránci neustále podporovali útočnou fázi a byli všichni odměněni kanadskými body. O útočnících snad ani nemusíme mluvit. Gólově se prosadili všichni, až na Kubu Děkana, který promarnil svou šanci v závěru utkání. Rozložení branek vypovídá o vyrovnanosti jednotlivců, což se v tomto utkání o soupeři říci nedá.

Ve finále očekáváme Démony, se kterými by se dal čekat obdobně vypjatý duel, ale Gazely jsou nevyzpytatelné, tak se nechme překvapit, koho nám druhé semifinále přidělí.

V neposlední řadě bychom chtěli velice poděkovat i SportParku Liberec, který pro utkání připravil nadstandardní divácký prostor a našemu klubu vyšel plně vstříc.“

 

Sestava:
Soukup – Soběslav, Bína P., Šisler J., Žoček – Benek, Beneš, Němec J., Děkan, Mečíř J.

Branky:
Žoček 2, Šisler J., Bína P., Benek, Beneš, Mečíř J., Němec J.

 

Ve finále poháru FAČR narazíme na zmíněného vítěze z druhého semifinálové klání a to Avast! Liberecké gazely (OP) x Démoni Česká Lípa (Chance futsal liga).

Utkání se odehraje na palubovce v ČL a to 09.03.2016.

 

O soupeři a přesném termínu Vás budeme včas informovat.

 

Díky za podporu a návštěvu !
tým FTZSL

 

ZPĚT