… „A“ mužstvo – 15. kolo Divize „A“ – Sezona 2015/2016
… Pátek – 29.01. – 19:15 – MSH Chomutov

 

Zápas, který v případě výhry mohl hodně napovědět v boji o titul jsme odstartovali raketově. Perfektně sehrané akce, důsledné bránění na naší polovině vedlo k pětibrankové úvodní převaze.

Skóre otevřel Žoček, kdy plackou vyhnal všechny pavouky z levé šibenice – 0:1. Na 2:0 zvyšoval Benek po příhře Suka. Třetí naše branka patřila Bínovi P., jenž zužitkoval přesného křížného pasu Štajnera. Zaskočení domácí v tuto chvíli nevěděli jaká bije a inkasovali i napočtvrté. To se prosadil opět Bína P. po narážečce se Štajnerem. Před touto situací došlo k vyloučení domácího Micáka, který 2x po sobě v přerušené hře strčil do našeho hráče. Přesilovky jsme tedy využili a vedli po 15ti minutách 0:4. Pátý hřebík do rakve přidal Suk, kterému naservíroval míč opět Štajny – 0:5.

Těchto 18 minut řadíme k tomu nejlepšímu, co jsme doposud v divizi předvedli.

Bohužel naši skvělou pasáž vystřídala jedna z nejhorších. Zlej se(n) přestal být soupeři na blízku a pod domněnkou, že se nemůže nic stát nechal chomutovské svou vlastní laxností během dvou minut korigovat výsledek na 3:5.

V neaktivním výkonu jsme pokračovali i v druhé půli. Baníku pomohlo i velké štěstí, nicméně dva odražené míče do naší branky znamenali vyrovnání a jelo se opět od nuly. Na tuto situaci zareagoval obratem Benek a opět nám dodal klid do dalších minut – 5:6

Dvoubrankové vedení nám zajistil skvěle hrající Štajny a ke svým třem asistencím si připsal i parádní gól patou po kombinaci s Benešem – 5:7

Osmá branka patřila Benešovi, který využil nástřelu Bína P. na zadní tyči – 5:8.

Soupeř se tak pustil do power-play, ve kterém se mu povedlo dvě branky vstřelit, ale také 2x inkasovat – 7:10

“ Každý z nás si před úvodním hvizdem uvědomoval váhu zápasu, kdy by nás výhra posunula blíže k vysněnému titulu. Tomu se tak zaslouženě stalo. Baník má podobně jako my mladý a perspektivní kádr, nicméně našich kvalit určitě nedosahuje, což potvrdilo i druhé vzájemné setkání. Mrzí nás podcenění konce první půle a začátek té druhé. Začali jsme opět hrát, když byl stav srovnaný, což by se nám v duelech se silnějšími soupeři nemuselo vyplácet. Ale i přes to jsme dokázali opět nahodit vyšší obrátky a zvítězit.

Pochvalu zaslouží celý kádr, který se od první minuty rval za vítězstvím.

Nadstandardní výkon podal Vogt, který nás v důležitých momentech podržel. Dále v obraně Vodička s Žočkem a v útoku Benek se Štajnerem.

Nyní nesmíme nic podcenit. I přes důležitý krok směrem k titulu máme v posledních 7mi utkáních spousty nepříjemných soupeřů a nešťastné dvě prohry by nám konec soutěže mohli ještě zkomplikovat.

Do dalšího domácího zápasu nenaskočí po 4ech ŽK kapitán Bína P. a s lehkým zraněním Vogt. Příležitost tak dostanou další hráči z našeho širokého kádru.“

 

Sestava:
Vogt – Bína P., Bohata, Vodička, Poživil B., Žoček – Děkan, Štajner, Benek, Beneš, Suk

Branky a asistence:
Benek 2+2, Beneš 2+1, Bína P. 2+1, Žoček 2+0, Štajner 1+3, Suk 1+1

  • bohužel zapisovatel do zápisu uvedl mylné střelce i asistenty, tudíž jsou údaje na portálu www.fotbal.cz nepravdivé

 

*** Mezi 3 hráče zápasu byli z našeho týmu delegátem zvoleni Jaku Žoček a Pavel Bína.

*** V sestavě kola se z našeho týmu objevil jediný Pavel Bína, který z týmu dotáhl Jakuba Beneše. Oba hráči mají v této anketě po 4 bodech. Statistikám vévodí Aleš Benek, který má ještě o bod více.

 

16. kolo Divize se odehraje ve SH Harcov a to v klasický čas 19:30. Zlej se(n) Liberec přivítá na své palubovce příbramskou Legii, která v uplynulém kole smetla poslední tým tabulky – Relax Ústí nad Labem 3:22 a náleží ji 8má příčka s 19ti body při skóre 91:99.

První vzájemný zápas skončil v Příbrami 3:16 pro liberecký tým.

 

Budeme se na Vás těšit !

Díky za podporu !
tým FTZSL

 

ZPĚT