Hodnocení uplynulé sezony 017/018 a vize do té další ústy presidenta klubu:

 

1)Pane Mezei jak Vy osobně hodnotíte uplynulou sezonu 2017/2018, ve které se Váš klub umístil na postupovém 1. místě ?

  • Po sportovní stránce minulou sezonu nelze hodnotit jinak, než jako velice úspěšnou. A-tým si vítězstvím v západní skupině II.ligy zajistil nárok na účast v nejvyšší soutěži a tým Juniorů v okresní soutěži přišel o vítězství myslím pouze o 2 body. Jako třešničkou na dortu pak působí jednoznačné vítězství A-týmu v superpoháru na půdě vítěze východní části II.ligy ostravské VŠB, která nakonec podle posledních informací bude hrát nejvyšší soutěž také. A to se cení. V individuálních statistikách ovládl Aleš Benek suverénně tabulku střelců. Prostě úžasná sezona. Chtěl bych i touto cestou poděkovat hráčům, realizačnímu týmu a nakonec i fanouškům, kteří na této úspěšné sezoně mají svůj podíl.

 

2)V jaké pasáži došlo ke zlomu? V polovině soutěže jste byli o 3 body za sousedním Jabloncem a po 22 kolech jste slavili 9ti bodový náskok před Kladnem.

  • Zlomem byl začátek druhé, „jarní“ části soutěže. Vzhledem k podzimnímu losu, kde jsme odehráli více utkání venku, na jaře nás čekalo z 10-ti utkání 6 doma a navíc jsme měli týmy z popředí tabulky doma. Bylo důležité, jak zvládneme začátek. Po suverénní výhře na půdě Jablonce v prvním kole začala série vítězných zápasů, která někdy i s trochou štěstí pokračovala až do posledního kola. Po vítězství nad Kladnem se nám začala reálně rýsovat nejvyšší příčka a po klopýtnutí našich pronásledovatelů v dalších zápasech bylo 2 kola před koncem jasno.

 

3)Jaké hráče by jste za uplynulý ročník vyzdvihl ? Byl někdo rozdílový?

  • Tohle je spíš otázka pro sportovní vedení týmu. Já osobně oceňuji partu a přístup lidí k věci, to je podle mého názoru základem úspěchu každého kolektivního sportu. Doufám, že toto bude fungovat i v dalším období. Je jasné, že pokud máte v týmu nejlepšího střelce soutěže, obrana dostane nejméně gólů v soutěži je to výborné. Rozdílové byly určitě situace, kde jsme zvládli zápasy, které se nevyvíjeli úplně ideálně. V těchto chvílích se projevila zkušenost starších hráčů a mladí je výborně doplnili. A pak jsme ještě měli v brance Dominika Vogta, který byl možná nejlepším brankářem soutěže a doufám, že to potvrdí i v 1.lize.

 

4)Dlouho z táboru Liberce nezaznělo jasné prohlášení, zda-li okusíte VARTA FUTSAL LIGU. Aktuálně se na vaší FB fanpage objevilo definitivní rozhodnutí, že to půjdete zkusit. Jak se na elitu národa těšíte?

  • V tuto chvíli již máme podanou oficiální přihlášku do nejvyšší soutěže a probíhají nutné úkony pro schválení naší účasti ve VARTA FUTSAL LIGA ze strany FAČR. Na 1.ligu se samozřejmě těšíme a naším cílem je reprezentovat Liberec v nejvyšší soutěži co nejlépe a co nejdéle. Účast v nejvyšší soutěži také považuji za odměnu všem hráčům a lidem kolem, kteří se na tomto úspěchu podíleli. Těšíme se i na diváky, kteří uvidí v Liberci další prvoligový sport, kterým jim snad uděláme radost a budou nás v maximální míře dál podporovat.

 

5)Chystáte nějaké změny? Např. ve složení hráčského či funkcionářského týmu ?

  • Za uplynulá léta jsme prošli všemi soutěžemi od okresu až do 1.ligy. Každá měla svá specifika a požadavky, ale nejvyšší soutěž je asi úplně něco jiného. A to nejen po sportovní stránce. Největší změny nastanou v realizačním týmu, který bude doplněn o potřebné lidi. Pro hráče chceme zajistit podmínky odpovídající ligovým potřebám, které samozřejmě budou vycházet i z našich finančních možností. Co se týče hráčského kádru, je v celku stabilizován a máme možnost ho vhodně doplnit z naší Juniorky. V případě přestupu by se muselo jednat o skutečnou posilu na konkrétní post. Do začátku soutěže je ale ještě dostatek času. Změnou pro nás všechny bude také to, že budeme mnohem více na očích médií, veřejnosti nejen liberecké a na to se musíme připravit.

 

6)V jakých patrech si myslíte, že se Liberec bude pohybovat ?

  • Naším prvořadým cílem je zůstat v 1.ligové sestavě i pro další ročník. Odehráli jsme několik zápasů s ligovými týmy ať už v přípravě, nebo v pohárech a věříme, že se nám to povede. Víme, co bychom měli zlepšit a budeme na tom pracovat. Tipovat nějakou příčku je zatím hodně těžké. Náš optimizmus vychází i z kladných ohlasů lidí mimo náš klub, kteří ligu znají, viděli naše zápasy a věří, že budeme oživením 1.ligy. Tak je snad nezklameme.

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT