… Finále poháru FAČR Libereckého kraje – Sezona 2015/2016
… Středa – 16.03. – 20:30 – Homecredit aréna Liberec

 

Do utkání náš tým vstoupil aktivně a po individuální akci Žočka vedl po několika minutách 1:0

Na 1:1 srovnal z velkého úhlu aktivní Lakatoš.

Skóre na naši stranu obrátil kapitán Bína opět po individuální akci na levé straně – 2:1

Do poločasu se našim hochům podařilo odskočit o dvě branky. Na tom měl největší zásluhu Jiří Štajner, který našel geniální přihrávkou volného Beneše – 3:1

Do poločasu jsme svůj náskok bohužel neudrželi. Tvrdou lipskou střelu Soukup neudržel a z následné dorážky Démoni skóre korigovali.

V prvních 20ti minutách bylo k vidění několik zahozených šancí na obou stranách. Zlej se(n) skvěle držel domácí Soukup a i přes dva smolné góly to byl právě on, kdo měl největší zásluhu na průběžném výsledku.

Do druhé půle jsme vstoupili strašidelně a několikrát Démony svou nekoncentrovaností a laxním přístupem vybídli k vyrovnání. To se naštěstí nedělo. Naopak jsme opět odskakovali, kdy Benešovu ránu tečoval za záda hostujícího branaře Kaňkovský – 4:2

Pátá branka padla po obdobné akci, nicméně ze sálovky aktivního Ondřeje Soběslava – 5:2

Na neštěstí pro nás ve vápně nešťastně zasáhl míč rukou Žoček a českolipáci se této možnosti s chutí ujali – 5:3

V tuto chvíli zbývalo do konce utkání něco málo přes deset minut a tým hrající naši nejvyšší futsalovou soutěž se rozhodl pro power-play (hru bez brankáře). Tu neměl nikterak dobře zvládnutou a spíše vybídl Sen k navýšení rozdílu ve skóre.

Do klece Démonů se stihl trefit ještě Němec J., Benek, Štajner a podruhé Soběslav.

Démoni dokázali pouze dvěma brankami upravit hrozivý výsledek na 9:5.

 

“ Utkání s prvoligovým týmem pro nás bylo velkou výzvou. I přes to, že jsme nepodali tak dobrý výkon, jako např. proti GMM, tak to ve finále na výhru stačilo. Zápas se hrál ve vysokém tempu, kdy se na obou stranách v přechodové fázi hodně kazilo.

Soupeř má určitě svou kvalitu, nicméně i tak jsme duel zaslouženě vyhráli a postoupili mezi 16 nejlepších celků České republiky.

Překvapila nás jeho taktická nevyspělost, kterou disponujeme i my a to ve standardních situacích a power-play. V té nám soupeř branku ohrozil minimálně a s jeho standardními situacemi jsme problém neměli.

Pochválit musíme komplexně celý tým za odmakané utkání, které bylo hodně běhavé. Z kádru vyčníval v brance Robert Soukup, který nás již delší dobu přesvědčuje o svých kvalitách.

 

Sestava:
Soukup, Vogt – Bína P., Soběslav, Šisler J., Žoček – Štajner, Benek, Děkan, Beneš, Němec J.

Branky:
Soběslav 2, Beneš 2, Benek, Bína P., Němec J., Štajner, Žoček

 

Jako mistři libereckého kraje poháru FAČR jsme se probojovali mezi 16 nejlepších týmů v celé České republice. Klub tak bude v očekávání, koho nám celostátní los do osmifinále přidělí a kam se budeme muset vypravit. Po vyřazení v loňském finále je to v naší tříleté historii vůbec poprvé, co jsme se do celorepublikového kola probojovali !!!

 

O soupeři a přesném termínu Vás budeme včas informovat.

 

Díky za podporu a návštěvu !
tým FTZSL

 

ZPĚT