… 1. kolo poháru FAČR Libereckého kraje – Sezona 2015/2016
… Středa – 27.01. – 21:00 – Homecredit aréna Liberec

 

Dle očekávání šlo o vyhecované utkání z obou stran. Z počátku se dařilo spíše Snu o herní převahu, čehož využil Žoček a otevřel skóre bombou na zadní tyč – 0:1

V rychle se plynoucí první půli bylo vidět mnoho příležitostí na obou stranách a zároveň také tvrdých zákroků, což vzájemnému střetnutí dávalo větší grády.

V závěru druhého poločasu si chytře našeho Vogta obhodil Patka, který byl následně naším brankářem faulován. Domino byl tak právem odloučen předčasně do šaten.

Do branky se postavil Pepa Němec, který bohužel těstě před závěrečným hvizdem inkasoval střelou z velkého úhlu – 1:1

Pohárové utkání, které by se mělo hrát klasických 2x 20 minut čistého času bylo pod domněnkou obou sudích v první půli zkráceno na 20minut hrubého času, což by nebylo příliš férové vůči divákům, kterých se do Homecredit arény přišel podívat hojný počet.

Oba mančafty se tak rozumně dohodly na prodloužení druhé poloviny dění, která bylo o 5 minut prodloužena a hrána na čistý čas.

Tato půle byla pro diváky už daleko atraktivnější a přinesla i více branek na obou stranách.

Pampuch se dočkal obratu, kdy mohl oslavit svou druhou vstřelenou branku Němcovi – 2:1. Toho poté vystřídal náš druhý branař Robert Soukup, který svým přesvědčivým výkonem zavelel k obratu.

Na 2:2 vyrovnával klasickou akcí na levou nohu svým druhým gólem v utkání Žoček a následně otáčel navrátilec Ondřej Soběslav 2:3.

Z nepovedeného rohového kopu a protiútoku Sen inkasoval a skóre bylo opět shodné – 3:3

Vedení nám zajistil pohlednou akcí a střelou k tyči Štajny – 3:4. Další vyrovnání si připsal domácí Stýbal, který využil špatné komunikace našich beků – 4:4.

Na naší straně se jako poslední prosadil Bína P., který nenápadnou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Vše se chýlilo k naší těsné výhře, ale Pampuch z posledního protiútoku dokázal vstřelit branku Abrahámem, který posunul svůj tým k penaltovému rozstřelu.

V tom se vyznamenal Soukup, který po proměněných penaltách Žočka  a Benka dva soupeřovy pokusy lapil a poslal nás do semifinále, ve kterém se bude opakovat loňský finálový duel – FT Zlej se(n) Liberec x GMM Jablonec nad Nisou.

 

“ V takovýchto utkáních se vždy mažou aktuální výkony či postavení v soutěžních tabulkách. Bývá a je pravidlem, že se papírově slabší tým na toho silnějšího vyhecuje a dokud cítí šanci na úspěch, tak je více než rovnocenným protivníkem. Tomu tak bylo i v tomto posledním střetnutí, kdy jsme k tomu všemu nepodali příliš přesvědčivý výkon. Nakonec jsme to byli my, kdo slaví šťastné vítězství po penaltách.

Dále není duel třeba hodnotit. Čísla ze všech tří vzájemných zápasů hovoří za vše – 3 naše vítězství a skóre 19:9.

Pochvalu zaslouží Soukup, který potvrdil své předešlé dva kvalitní výkony a Odra Soběslav, který se po dlouhé době k týmu zapojil a přispěl i jednou vstřelenou brankou.

Nyní se musíme spíše soustředit na GMM Jablonec nad Nisou, které se ve své poslední fázi soutěže bude prát o postup do naší nejvyšší futsalové soutěže. K tomu všemu máme z loňského finále jablonečákům co vracet, jelikož jsme i přes lepší výkon a daleko více brankových příležitostí nebyli schopni rozhodnout v základní hrací době a po penaltovém rozstřelu to bylo GMM, které se posunulo do celorepublikového kola poháru.

Výhodou bude papírové postavení týmů, kdy se postup čeká spíše od GMM. Stejně jako se čekalo v prvním kole od nás.“

 

Sestava:
Vogt, Soukup – Bína P., Soběslav, Vodička, Žoček – Beneš, Benek, Štajner, Děkan, Němec J.

Branky:
Žoček 2, Štajner, Bína P., Soběslav

Penalty:

Žoček – proměnil, Benek – proměnil, Soběslav – již nekopal

 

 

V semifinále poháru FAČR se utkáme s druholigovým týmem GMM Jablonec nad Nisou, což je ve své podstatě již zaniklý tým Slávia TU Liberec.

Právě hráči z bývalé Slavie tvoří kostru týmu našich sousedů, kteří současně okupují nejvyšší místa naší druhé nejvyšší soutěže – 2. ligy Západ.

Soupeř je momentálně na 4. místě tabulky se ziskem 28mi bodů při skóre 99:82.

Vzájemné konfrontace mezi oběma týmy byly vždy jen v poháru a to v r. 2014, kdy jsme i přes výhru 6:5p byly z poháru vyřazeni a to díky pozdě uhrazeným ČP.

Dále jsme Jablonci ve finále poháru FAČR Lib. kraje (r. 2015) podlehli po penaltách 2:3p.

 

Ohledně přesného termínu zápasu Vás budeme včas informovat.

 

Díky za podporu !
tým FTZSL

 

ZPĚT