… „A“ mužstvo – 2. kolo Divize „A“ – Sezona 2015/2016

… Neděle – 18.10. – 19:30 – SH Harcov

 

Tým, který do Divize „A“ postoupil až ze 3. místa Pražského přeboru dorazil na Harcov v plné síle a prezentoval se slušnou hrou založenou na poctivé defenzívě.
Zejména v první půli, kdy jsme úvod klasicky zaspali se soupeř několika gólovými situacemi dostal na koně.
Úvodní branky se zhostili Wizardi, jenž nevědomě před Vogtem tečovali míč, který si to namířil přímo do naší branky – 0:1
Na to jsme reagovali po delší době akcí hráčů Bíny a Beneše, kdy prvně jmenovaný nastřelil míč před branaře, s čímž si Beneš pohotově poradil a míč uklidil za tyč – 1:1
První dvacetiminutovka byla z naší strany opravdu ospalá a nic nevypovídající. Gólem na 1:2 navyšoval Výborný, kdy se k němu před odkrytou branku po „šprajcu“ s Bínou se štěstím míč opět odrazil. Už na 1:3 zvyšovali pražané a to ze střední vzdálenosti. FTZSL se snažil kombinovat a najít skulinku mezi bránícími beky, ale nebylo mu to nic platné.
Z brejku trestal opět soupeř, který si zřejmě vybral všechno celosezónní štěstí pro tento zápas. Střelu mířící 2 metry vedle branky tečoval nešťastně Žoček a míč se opět zasunul do naší svatyně.
Do poločasu stačil korigovat Beneš, který chytrou střelou přímo z rohu překvapil doposud bezchybně lapajícího Koudelku – 2:4

Do druhé půle jsme naskočili se snahou výsledek zvrátit, čemuž nasvědčoval tlak po celých 20 minut. Naše hra se markantně zlepšila, zrychlila se kombinace a to vedlo i brankám. Několik neproměněných šancí v úvodu opět zlikvidoval skvěle chytající branař. Na povedený nástřel Benka byl už soupeř krátký, kdy Suk pohodlně prsy zakončil z úrovně brankové čáry – 3:4
Neustálé bušení do soupeře znamenalo pouhé záchvěvy Wizárdů, kteří se už téměř nedostávali ze své vlastní poloviny.
O vyrovnání se postaral autor hattricku Beneš, který zužitkoval pasu Němce J. – 4:4
Už to byl ten pravý Zlej se(n), který se první půli zapomněl v kabině. Vše nasvědčovalo zvratu. Střela za střelou ze sálovek snad každého hráče Snu nenašla tu správnou skulinku za Koudelkovi záda. Wizárdi byli bezradní a do šancí se dostávali velmi zřídka.
V poslední dvouminutovce se ale přeci jen zapomněl náš útočník a soupeř přesným bodlem nečekaně navýšil na 4:5
Následovala hra bez branaře, kdy jsme se dostali do těsné blízkosti golmana, ale bohužel nebyli ani z jedné příležitosti schopni proměnit šanci v gól.
Konečný výsledek – 4:5

„Jak už bylo zmíněno výše, tak jsme k první půli nepřistoupili zrovna aktivně, za což nás soupeř, ikdyž s velkou dávkou štěstí potrestal. Z jeho 5ti branek můžeme považovat 2 za vypracované, zbylé byli z kategorie náhodných, ale na to se ve futsale samozřejmě nehraje.
Poté Pražané zalezli pred vlastní branku a vyčkávali na naše chyby, které zákonitě po dlohých kombinacích přicházely.
Neskutečně zachytal hostující branař, kterého jsme dobívali po celých 40 minut. Komplexně jsme byli určitě lepším týmem, ale zvítězil soupeř, za což mu gratulujeme.

Pochvalu si tým zaslouží za přístup ve druhé půli, kdy na všech byla vidět velká vůle utkání otočit. To se bohužel nepovedlo, ale to nic nemění na tom, že jsme prohráli pouze bitvu, nikoliv válku. Ta pokračuje už tuto neděli, kdy musíme zvládnou výjezd do Slaného a poté vítězství potvrdit doma v utkání kola s Baníkem Chomutov, který má výborný tým a ty nejvyšší cíle.“

 

Sestava:
Vogt – Žoček, Vodička, Bína P., Němec – Štajner, Děkan, Benek, Beneš, Suk

Branky a asistence:
Beneš 3+0, Suk 1+0, Němec 0+1, Benek 0+1, Bína 0+1

*** Mezi 3 nejlepší hráče utkání byl zařazen i náš Jakub Beneš. Zbylý 2 byli z hostujícího celku.

 

Další utkání odehrajeme na půdě R.S.C. Čechie Slaný, které se nachází po dvou kolech na 10. místě tabulky s jedním bodem při skóre 14:18.
Vše v NEDĚLI (28.10. od 11:00) ve sportovní hale BIOS, která je vyhlášena svým minimálním rozměrem.

 

Díky za podporu !

tým FTZSL

ZPĚTna přehled novinek